-
Глінтвейн
Очищаємо яблука і нарізаємо невеликими кубиками. Апельсин нарізаємо дольками. Наливаємо в каструлю вино, додаємо нарізані яблука, дольки апельсина і прянощі. Глінтвейн не можна кип’ятити.
-
Узвар
У велику каструлю викладіть суміш сухофруктів та залийте водою. Варіть на маленькому вогні протягом 30 хв. під кришкою, аби смак вийшов більш насиченим. Додайте спеції, мед.
-
Яблучний сидр
Всі спеції скласти в каструлю з товстими стінками і обсмажити на середньому вогні 1 хв. Додати воду так, щоб вона закривала дно каструлі, і довести до кипіння. Залити прянощі яблучним соком, додати апельсин…
-
Томатний сік
Помідори добре промити. Розрізати на 2-4 частини, залежно від розміру. Пропустити томати через соковижималку. Помістити у каструлю та закип’ятити. Потім сік підсолити і приправити спеціями.
-
Лечо
Помідори вимити, обсушити, подрібнити в кухонному комбайні або пропустити через м’ясорубку (також можна розрізати на 4 частини). Цибулю та часник очистити, вимити, обсушити. Цибулю нарізати півкільцями.
-
Мариновані гриби
Гриби повинні бути свіжими. Особливо добре підходять білі, лисички та опеньки. Консервувати гриби краще приблизно однакових розмірів. Відібрані гриби очистити від забруднень та обрізати ніжки…
-
Сливовий джем
Сливи помити та видалити кісточки. Скласти в каструлю, засипати цукром, перемішати й поставити на середній вогонь. З моменту закипання варити джем на мінімальному вогні 30 хв., часто помішуючи…
-
Абрикосове варення
Добре промийте абрикоси, видаліть кісточки. Викладіть абрикоси, посипаючи кожний шар цукром. Залиште настроювася на ніч. Поставте на вогонь, постійно помішуючи. Доведіть до кипіння.
-
Малосольні помідори
У каструлю додати воду, сіль, цукор, оцет, гвоздику, лавровий лист та духмяний перець Огородник™. Каструлю поставити на сильний вогонь та довести до кипіння. Потім остудити.
-
Мариновані помідори
Викладаємо на дно банки 3 гілочки петрушки, 4 парасольки кропу і половину часнику, нарізаного пластинами. Додаємо лавровий лист, гвоздику і перець. Зверху викладаємо помідори і зелень.