Сливовий джем


Підготовка
30 хвилин
Готувати
1-2 години
12 порцій

Інгредієнти

  •  сливи – 2 кг;
  • цукор – 1,5 кг;
  • ванілін;
  • кориця;
  • гвоздика, аніс (за смаком).

Процес приготування

1 крок

Сливи помити та видалити кісточки. Скласти в каструлю, засипати цукром, перемішати й поставити на середній вогонь (не забувати помішувати). 

2 крок

З моменту закипання варити джем на мінімальному вогні 30 хв., часто помішуючи дерев’яною ложкою. Під час кипіння по краях утворюватиметься пінка, яку періодично слід знімати. Зняти джем з плити й залишити до повного охолодження.

3 крок

Холодні сливи перемолоти блендером просто в каструлі. Додати за бажанням паличку кориці, дрібку ваніліну й кілька бутонів гвоздики (можна покласти ще зірочку анісу). Продовжити варити джем на маленькому вогні ще 30 хв.

4 крок

Паличку кориці й бутони гвоздики дістати. Готовність перевірити капнувши краплину джему на тарілочку (якщо крапля не розтікається, джем готовий).

5 крок

Розкласти джем гарячим у стерилізовані банки, закатати й перевернути догори дном.

Купити приправи для цієї страви


Залишити коментар