Мариновані гриби
Інгредієнти
- 1 кг грибів;
- 0,5 склянки води;
- 1 ч. л. солі;
- 0,5 ч. л. лимонної кислоти;
Для маринаду:
- 1,5 ч. л. солі;
- 50 г оцту;
- лавровий лист ОгородникТМ;
- 3 горошини чорного перцю ОгородникТМ;
- 3 горошини духмяного перцю ОгородникТМ.
Процес приготування
1 крок
Гриби повинні бути свіжими. Особливо добре підходять білі, лисички та опеньки. Консервувати гриби краще приблизно однакових розмірів. Відібрані гриби очистити від забруднень та обрізати ніжки. Потім гриби викладають невеликими порціями у друшляк, ретельно промивають, кілька разів занурюючи у відро або каструлю з холодною водою, дати воді стекти.
2 крок
В емальовану каструлю налити склянку води, всипати сіль, лимонну кислоту та, коли рідина закипить, опустити у неї підготовлені гриби. При варінні із грибів виділяється рідина, яка повністю покриває їх. Кипіння не повинно бути сильним, піну, що утворюється потрібно знімати шумівкою. Як тільки гриби починають опускатися на дно, припинити варіння.
3 крок
У підготовлені банки покласти лавровий лист, чорний та духмяний перець Огородник™, зціджені гриби та залити маринадом. Для його приготування у воду, в якій варилися гриби, додати сіль та оцет, довести до кипіння. Рівень рідини повинен бути нижче країв банки на 1,5 см. Банки накрити ошпареними кришками, поставити в каструлю з нагрітою до 50 градусів водою та стерилізувати при слабкому кипінні: півлітрові – 20, літрові – 30 хвилин. По закінченні зазначеного часу банки відразу закатати та поставити догори дном для повітряного охолодження.
4 крок
Консервовані гриби подають в якості холодної закуски або гарніру до м’яса. З них можна приготувати і багато гарячих страв, для чого гриби відціджують, промивають холодною водою (для видалення зайвої кислоти можна трохи проварити їх у воді), а потім тушкувати, смажити, готувати ікру і т.д.
Мариновані гриби