-
Торт-пиріг “Пані Валевська”
У глибоку миску насипте борошно, додайте вершкового масла кімнатної температури і перетріть усе в крихту. Додайте розпушувач, цукор, жовтки та замісіть м’яке тісто. Тісто розкачайте в тонкий пласт…
-
Медове печиво
Яйця збити, додати борошно, цукор, ванілін, мед та корицю, добре вимішати. Додати рослинну олію та ще раз перемішати. Деко змастити олією. З тіста вирізати кружальця. Випікати у духовці.
-
Еклери
Розтопити масло або маргарин, вмішати, додати цукор, борошно. Викласти або випустити через кондитерський мішечок на деко. Випікати при температурі 220° протягом 15-20 хвилин.
-
Торт “Вишня”
Яйця з цукром збивати, поки суміш не збільшиться в 2-3 рази та не стане густою. Продовжуючи збивати, цівкою всипати борошно. Форму для торта або невисоку каструлю змазати маслом, обсипати борошном…
-
Бешамель
Вершкове масло розтопити на сковороді, додати муку та підсмажити. Влити гаряче молоко (попередньо до нього додати спеції), безперервно помішуючи, проварити хвилин 5-7, посолити та процідити.
-
Вершковий соус до риби
У невеликій сковороді розтоплюємо масло, додаємо борошно і засмажуємо його до золотистого відтінку. Вливаємо в густу масу холодні вершки, все добре вимішуємо, кладемо дрібно нашатковану зелень…
-
Тартар
Яйця відваріть, почистіть, відділіть жовтки від білків. Останні – розтерти з двома сирими жовтками, гірчичним порошком. Постійно збиваючи суміш, влийте тонкою цівкою оливкову олію. Дрібно наріжте солоні огірки…
-
Соус із авокодо до риби
Необхідну кількість часника очищаємо заливаємо олією, посипаємо спеціями, загортаємо у фольгу, відправляємо в духовку. Готовність визначається м’якістю. Подрібнюємо часник і зелень…
-
Часниковий соус
Необхідну кількість часника очищаємо заливаємо олією, посипаємо спеціями, загортаємо у фольгу, відправляємо в духовку. Готовність визначається м’якістю. Подрібнюємо часник і зелень…
-
Смажені креветки під соусом
Залийте креветки кип’яченою водою та потримайте 2-3 хв. Дрібно наріжте імбир та часник, опустіть все на сковороду та просмажте 2 хв. Опустіть очищені креветки у гарячий соус, смажте їх до тих пір…