Торт-пиріг “Пані Валевська”


Підготовка
25 хвилин
Готувати
1 годину
4 порції

Інгредієнти

Для бісквітного коржа:

  • 250 г борошна;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • 50 г цукру;
  • 200 г вершкового масла (з холодильника);
  • 3 жовтка;
  • 225 г ягід (або варення);
  • 60 г мигдалю (пелюстки).

Для крему:

  • 1 ст. л. борошна;
  • 1 ст. л. крохмалю;
  • 250 мл молока;
  • 50 г цукру;
  • 1 жовток;
  • 1 пакет ванільного цукру;
  • 100 г вершкового масла (кімнатної температури).

Меренга:

  • 4 білка з яєць;
  • 125 г цукрової пудри.

Процес приготування

1 крок

У глибоку миску насипте 250 г борошна, додайте 200 г вершкового масла кімнатної температури і перетріть усе в крихту. Додайте розпушувач, цукор, жовтки та замісіть м’яке тісто.

2 крок

Тісто розкачайте в тонкий пласт та розподіліть по всій поверхні форми, застеленої пергаментом. Заморожені ягоди викладіть поверх тіста.

3 крок

У глибокій ємності змішайте 4 білка, 125 г цукрової пудри та збивайте міксером до утворення пишної білкової маси. Розподіліть її на поверхні коржа, посипте мигдалем та запікайте ще близько 40 хвилин. Якщо білки почнуть пригоряти – накрийте їх листом фольги.

4 крок

Для крему змішайте молоко, цукор, ванільний цукор, крохмаль, жовток і борошно. Поставте все це на невеликий вогонь і варіть до загустіння, постійно помішуючи. В глибокій ємності збийте міксером 100 г масла, поступово вливаючи попередньо приготовану охололу суміш.

5 крок

Готовий корж вийміть з духовки, розріжте на 2 частини, змастіть кремом та відправте в холодильник на кілька годин для просочування. Смачного!

Купити приправи для цієї страви


wwww

Залишити коментар