Еклери


Підготовка
25 хвилин
Готувати
30 хвилин
5-6 порцій

Інгредієнти

Для тіста:

  • 150 г пшеничного борошна;
  • 100 г маргарину або вершкового масла;
  • 4-5 яєць;
  • 250 мл води;
  • 10 г цукру;
  • 5 г солі.

Для крему:

  • 180-200 г вершкового масла;
  • 9-10 ст. л. згущеного молока.

Процес приготування

1 крок

Нарізати масло (можна замінити на маргарин) кубиками і залишити при кімнатній температурі для часткового розтоплення. У каструлю налити воду і підігріти її.

2 крок

Покласти кубики масла у воду і гріти допоки масло не розтане. Прибрати з вогню, додати цукру та солі. Розмішати до повного розчинення.

3 крок

Вмішати лопаткою борошно до повної однорідності. Поставити каструлю на мінімальний вогонь, при цьому постійно помішуючи 2-3 хв. Слідкувати, щоб низ тіста не підгорів.

4 крок

Знову прибрати з вогню і дати тісту охолонути. Вбити по черзі яйця та відразу перемішати.

5 крок

Перекласти тісто в кондитерський мішок і видавити вироби потрібної форми. Якщо немає мішка, можна викласти тісто ложкою. Тістечка печуться 10-15 хв. при температурі 200° залежно від розміру.

6 крок

Для смачного і ситного масляного крему збийте згущене молоко із маслом відповідно до кількості, приготовлених еклерів.

Купити приправи для цієї страви


wwww

Залишити коментар