Консервація
Рецепти домашньої консервації
Домашня консервація – це кращий спосіб заготовки на зиму овочів і грибів, фруктів та ягід. Ідеальний період для домашньої консервації настає під час дозрівання домашніх овочів і фруктів, коли є можливість заготовити найсвіжіші та смачні плоди. Таким чином, зберігається велика кількість вітамінів, мікроелементів та інших корисних речовин, які так необхідні в зимовий період.
Побалуйте себе та рідних хрусткими огірочками, ніжними помідорами, оригінальними грибочками та салатами, а на десерт – ароматними соками та варенням, рецепти яких представлені у цьому розділі сайту!
-
Лечо
Помідори вимити, обсушити, подрібнити в кухонному комбайні або пропустити через м’ясорубку (також можна розрізати на 4 частини). Цибулю та часник очистити, вимити, обсушити. Цибулю нарізати півкільцями.
-
Мариновані гриби
Гриби повинні бути свіжими. Особливо добре підходять білі, лисички та опеньки. Консервувати гриби краще приблизно однакових розмірів. Відібрані гриби очистити від забруднень та обрізати ніжки…
-
Сливовий джем
Сливи помити та видалити кісточки. Скласти в каструлю, засипати цукром, перемішати й поставити на середній вогонь. З моменту закипання варити джем на мінімальному вогні 30 хв., часто помішуючи…
-
Абрикосове варення
Добре промийте абрикоси, видаліть кісточки. Викладіть абрикоси, посипаючи кожний шар цукром. Залиште настроювася на ніч. Поставте на вогонь, постійно помішуючи. Доведіть до кипіння.
-
Малосольні помідори
У каструлю додати воду, сіль, цукор, оцет, гвоздику, лавровий лист та духмяний перець Огородник™. Каструлю поставити на сильний вогонь та довести до кипіння. Потім остудити.
-
Мариновані помідори
Викладаємо на дно банки 3 гілочки петрушки, 4 парасольки кропу і половину часнику, нарізаного пластинами. Додаємо лавровий лист, гвоздику і перець. Зверху викладаємо помідори і зелень.
-
Огірки малосольні
Замочити огірки в холодній воді приблизно на 4 год. Потім обрізати трохи по обидва боки. Якщо огірки великі, розрізати їх навпіл. Закип’ятити воду. Розчинити сіль і цукор. Охолодити до кімнатної температури.
-
Огірки консервовані
Огірочки ретельно промиваємо, обрізаємо кінчики з обох сторін, замочуємо на 4-6 годин у холодній воді. Банки і кришки стерилізуємо. Зелень для консервування миєму проточною водою і обдаємо окропом.
-
Капуста червонокачанна
Із щільних цілих качанів капусти видалити верхні листки. Капусту розрізати та тонко нашаткувати, трохи перетерти з сіллю та викласти у глиняний горщик, банку або невелику бочку шар за шаром, ретельно трамбуючи.
-
Капуста білокачанна квашена
Капусту очистити від зовнішніх листків, промити, промокнути паперовим рушником, розрізати повздовж і тонко нашаткувати. Додати сіль, натерту на великій тертці моркву, лавровий лист та перець Огородник.