Капуста червонокачанна


Підготовка
30 хвилин
Готувати
2 години
12 порцій

Інгредієнти

  • 10 кг капусти;
  • 250 г солі;
  • чорний перець горошком ОгородникТМ;
  • яблука;
  • незрілий виноград.

Процес приготування

1 крок

Із щільних цілих качанів капусти видалити верхні листки. Капусту розрізати та тонко нашаткувати, трохи перетерти з сіллю та викласти у глиняний горщик, банку або невелику бочку шар за шаром, ретельно трамбуючи руками або дерев’яним товкачем, поки зверху не виступить сік.

2 крок

Між шарами капусти викласти перець, шматочки яблук, недостиглі ягоди винограду. На дно посуду і поверх капусти викласти вимите виноградне листя, покрити її чистою тканиною та поставити дерев’яний круг або тарілку та прес.

3 крок

Сік повинен покривати капусту. Якщо його недостатньо, влити трохи солоної води. Кілька днів капусту тримати у теплі, а потім винести у прохолодне місце. Через 6 тижнів вона буде готова.

Купити приправи для цієї страви


Залишити коментар