
Консервація
Рецепти домашньої консервації
Домашня консервація – це кращий спосіб заготовки на зиму овочів і грибів, фруктів та ягід. Ідеальний період для домашньої консервації настає під час дозрівання домашніх овочів і фруктів, коли є можливість заготовити найсвіжіші та смачні плоди. Таким чином, зберігається велика кількість вітамінів, мікроелементів та інших корисних речовин, які так необхідні в зимовий період.
Побалуйте себе та рідних хрусткими огірочками, ніжними помідорами, оригінальними грибочками та салатами, а на десерт – ароматними соками та варенням, рецепти яких представлені у цьому розділі сайту!
- 
ЛечоПомідори вимити, обсушити, подрібнити в кухонному комбайні або пропустити через м’ясорубку (також можна розрізати на 4 частини). Цибулю та часник очистити, вимити, обсушити. Цибулю нарізати півкільцями. 
- 
Мариновані грибиГриби повинні бути свіжими. Особливо добре підходять білі, лисички та опеньки. Консервувати гриби краще приблизно однакових розмірів. Відібрані гриби очистити від забруднень та обрізати ніжки… 
- 
Сливовий джемСливи помити та видалити кісточки. Скласти в каструлю, засипати цукром, перемішати й поставити на середній вогонь. З моменту закипання варити джем на мінімальному вогні 30 хв., часто помішуючи… 
- 
Абрикосове варенняДобре промийте абрикоси, видаліть кісточки. Викладіть абрикоси, посипаючи кожний шар цукром. Залиште настроювася на ніч. Поставте на вогонь, постійно помішуючи. Доведіть до кипіння. 
- 
Малосольні помідориУ каструлю додати воду, сіль, цукор, оцет, гвоздику, лавровий лист та духмяний перець Огородник™. Каструлю поставити на сильний вогонь та довести до кипіння. Потім остудити. 
- 
Мариновані помідориВикладаємо на дно банки 3 гілочки петрушки, 4 парасольки кропу і половину часнику, нарізаного пластинами. Додаємо лавровий лист, гвоздику і перець. Зверху викладаємо помідори і зелень. 
- 
Огірки малосольніЗамочити огірки в холодній воді приблизно на 4 год. Потім обрізати трохи по обидва боки. Якщо огірки великі, розрізати їх навпіл. Закип’ятити воду. Розчинити сіль і цукор. Охолодити до кімнатної температури. 
- 
Огірки консервованіОгірочки ретельно промиваємо, обрізаємо кінчики з обох сторін, замочуємо на 4-6 годин у холодній воді. Банки і кришки стерилізуємо. Зелень для консервування миєму проточною водою і обдаємо окропом. 
- 
Капуста червонокачаннаІз щільних цілих качанів капусти видалити верхні листки. Капусту розрізати та тонко нашаткувати, трохи перетерти з сіллю та викласти у глиняний горщик, банку або невелику бочку шар за шаром, ретельно трамбуючи. 
- 
Капуста білокачанна квашенаКапусту очистити від зовнішніх листків, промити, промокнути паперовим рушником, розрізати повздовж і тонко нашаткувати. Додати сіль, натерту на великій тертці моркву, лавровий лист та перець Огородник. 










