Другі страви
Рецепти Других страв
Другі страви – основа раціону кожної сім’ї. Варіантів і рецептів їх приготування існує безліч. Традиція їсти «друге» склалася історично, відповідно і рецепти других страв продовжують вікові звичаї багатьох національних кухонь. Зазвичай, другі страви мають м’ясну основу: яловичина, баранина, свинина, м’ясо птиці – це найпоширеніші інгредієнти. Другі страви не обмежуються лише м’ясом, більшість господинь обирають рецепти страв з риби, овочів, грибів, морепродуктів.
У цій категорії ви знайдете смачні рецепти повсякденних і святкових страв. Тисячі ідей, щоб приготувати ідеальний сніданок чи вечерю. Читайте, готуйте та насолоджуйтеся!
-
Піца Маргарита
Змacтити дeкo олією після цього виклacти тіcтo. Змacтити тіcтo тoмaтним coуcoм. Звepxу пocипaти бaзилікoм та орегано. Виклacти нa тіcтo нарізані помідори та мoцapeллу. Рoзігpіти дуxoвку дo 200 гpaдуcів…
-
Гавайська піца
Пocипaти рівномірно орегано, базиліком, майораном і змастити oливкoвoю oлією. Нaтepти мoцapeлу нa кpупній тepці і poзпoділити cиp по тісту. Пocтaвити піцу випікaтиcя в розігріту дo 200 гpaдуcів духовку.
-
Піца з куркою та грибами
З готового тіста сформувати кульки і розкачати з них круглі коржики. Рoзтягнути тісто тoвщинoю 5-7 мм. Виклacти його нa фopму, пoпepeдньo злeгкa змacтивши oливкoвoю олією. Тіcтo змacтити тoмaтним соусом…
-
Сирна піца
З готового тіста сформувати кульки і розкачати з них круглі коржики. Рoзтягнути тісто тoвщинoю 5-7 мм. Виклacти його нa фopму, пoпepeдньo злeгкa змacтивши oливкoвoю олією. Тіcтo змacтити тoмaтним соусом…
-
Сирні кульки з картоплею
Масло збити, додати картоплю, борошно, сир, яйця, сіль та перець Огородник™. З добре вимішаної маси, сформувати кульки, обваляти їх у сухарях та обсмажити в киплячій олії.
-
Кутя традиційна
Пшеницю промиваємо і замочуємо у воді мінімум на 4 години. Потім розмоклу крупу заливаємо водою і варимо на слабкому вогні до готовності. Мак подрібнюємо в кавомолці. Подрібнюємо горіхи, а родзинки…
-
Баварські ковбаски
Наріжте м’ясо дрібними шматочками, пропустіть через м’ясорубку та помістіть до морозильної камери. Дрібно наріжте цибулю та підсмажте на сковорідці. Коли вона набуде золотистого кольору, додайте фарш…
-
Люля-кебаб
М’ясо посолити, додати перець Огородник™ і разом з баранячим салом і цибулею двічі пропустити через м’ясорубку. Фарш добре розмішати, вибити і поставити на півгодинки в холодильник…
-
Угорський гуляш
Телятину нарізати кубиками (2 см). Цибулю, часник і моркву очистити, подрібнити і обсмажити в каструлі в розтопленому жирі 6-7 хв. Додати м’ясо, готувати 10 хвилин. Додати паприку, кмин Огородник™.
-
Фазан смажений
Підготовану тушку обсмажити (для більшої соковитості її можна нашпигувати свинячим шпиком або обернути філейну частину тоненькими скибками шпику, перев’язавши ниткою в декількох місцях), посолити…
-
Тушкована свинина
Нарізати свинину досить великими шматками та обсмажити на сковороді з рослинною олією на сильному вогні до рум’яної скоринки. Нарізати цибулю півкільцями, додати до свинини.
-
Курка запечена з картоплею
Крупно наріжте часник і нашпигуйте ним курочку. Змішайте перець, сіль, майонез та ароматні спеції. Утвореною сумішшю змастіть м’ясо та викладіть на деко. Нарізану картоплю викладіть біля м’яса.
-
Кролик в сметанно-часниковому соусі
М’ясо наріжте, залишивши ніжки і шматочки м’яса з боків для приготування, а кісткову частину – для бульйону. Покладіть нарізане м’ясо в каструлю…
-
Адобо з курки
Підготуйте інгредієнти. Наріжте часник та імбир. Для підсиленого пряного аромату перець горошком злегка розчавіть. Розріжте курку на порційні шматки, рівномірно обсмажте на рослинній олії….
-
Кесадилья з куркою
Приготуйте начинку: дрібно наріжте куряче м’ясо, цибулю та болгарський перець. Додайте консервовану кукурудзу, томати, сіль, спеції. Утворену суміш протушкуйте, постійно помішуючи.
-
Запечений в духовці кролик
М’ясо ретельно очистити від плівки, промити, витерти, посолити та приправити спеціями. На деко або сковороді розігріти жир, покласти кролика, облити його жиром та поставити у духовку.
-
Карне Асада
Змішайте часник, перець, сіль та інші інгредієнти для приготування маринаду. Наріжте м’ясо на шматочки, полийте соусом і помістіть у холодильник. Смажте м’ясо протягом 10 хв.
-
Яловичина в кисло-солодкому соусі
М’ясо нарізати в поперек волокон, трохи відбити, посипати сіллю, панірувати в муці, обсмажити. Обсмажені шматки скласти в каструлю, залити бульйоном або водою і тушкувати майже до готовності…