Кутя традиційна
Інгредієнти
- пшениця – 2 склянки;
- мак – 50 г;
- горіхи – 50 г;
- мед – 1 ст. л.;
- вода – 4 склянки.
Процес приготування
1 крок
Пшеницю промиваємо і замочуємо у воді мінімум на 4 години. Потім розмоклу крупу заливаємо водою і варимо на слабкому вогні до готовності.
2 крок
Мак подрібнюємо в кавомолці. Подрібнюємо горіхи, а родзинки без кісточок заливаємо теплою водою на півгодини.
3 крок
З’єднуємо в глибокій мисці пшеницю, мак, родзинки, горіхи, додаємо мед за смаком і все перемішуємо. Охолоджуємо кутю і подаємо на стіл.
Кутя традиційна