Люля-кебаб


Підготовка
25 хвилин
Готувати
60 хвилин
4 порції

Інгредієнти

  • 400 г жирної баранини;
  • 30 г баранячого курдючного сала;
  • 70 г ріпчастої цибулі;
  • 20 г зелені базиліка;
  • 20 г зелені салату;
  • 60 г зеленої цибулі;
  • 20 г сушеного барбарису;
  • 150 г лаваша;
  • сіль, перець ОгородникТМ.

Для лаваша:

  • 140 г борошна;
  • 1 яйце;
  • 50 г води;
  • сіль.

Процес приготування

1 крок

М’ясо посолити, додати перець Огородник™ і разом з баранячим салом і цибулею двічі пропустити через м’ясорубку.

2 крок

Фарш добре розмішати, вибити і поставити на півгодинки в холодильник. Після цього розробити мокрими руками на котлети довжиною 5-6 і шириною 2 см, нанизати їх на шапмпури та смажити над розжареним вугіллям без полум’ям (або на решітці).

3 крок

Готові котлетки зняти з шампурів, кожну загорнути в лаваш і викласти на тарілку. Зелень та барбарис подати окремо.

4 крок

Лаваш готують так: з борошна, води, яйця та солі місять круте тісто. Нарізають його на шматки і розкачують на пласти овальної форми, товщиною до 2 мм. Покласти пласт на попередньо розігрітий опуклий щит (ковпак), покласти на гарячу частину плити та випекти.

Купити приправи для цієї страви


Залишити коментар