Перші страви
Рецепти перших страв: рецепти супів і бульйонів
Перші страви – це основа повноцінного та здорового харчування. Супи повинні входити в щоденний раціон кожного із нас, адже вони не тільки смачні, але й дуже корисні. До складу більшості перших страв входять овочі та зелень, які містять корисні речовини і надають їм приємного смаку та аромату.
Приготувати смачні та апетитні супи Вам допоможуть рецепти перших страв, що представлені на нашому сайті. Ми зібрали для Вас рецепти супів, які можна приготувати в будь-яку пору року: гарячі та ситні м’ясні супи взимку або холодні та легкі літні супи. Рецепти перших страв дуже різноманітні: Ви зможете приготувати бульйони, борщі, супи-пюре, м’ясні супи, окрошку, а для найменших – солодкі і молочні супи.
-
Бульйон
Усі інгредієнти покласти у велику каструлю, залити холодною водою (біля 4-х літрів), довести до кипіння і варити приблизно 2 год. на малому вогні. Готовий бульйон охолодити і процідити.
-
Молочний суп з гарбузом
Гарбуз нарізати кубиками або брусками, тушкувати на вершковому маслі, постійно помішуючи. Додати цукор і сіль, після чого все з’єднати із гарячим молоком і варити на слабкому вогні 10-15 хв.
-
Угорський вишневий суп
Відваріть фрукти, додаючи до них воду, цукор, сіль та приправи. Потім загустіть борошном, змішаним зі сметаною. Наприкінці додайте вершки та дайте страві охолонути.
-
Суп пюре із гарбуза солодкий
Гарбуз розрізати на шматочки, протушкувати у невеликій кількості підсоленої води, і перетерти через сито. Потім залити молоком, заправити борошном, додати цукор і терту цедру.
-
Капусняк
Свинину варять до готовності, ріжуть на порції, а бульйон проціджують. Віджату капусту січуть і тушкують майже до готовності з додаванням бульйону. Цибулю, моркву й корінь петрушки нарізають…
-
Борщ зелений
Буряк нашинкувати, додати сіль, цукор, оцет і тушкувати до готовності. Зелень і цибулю обсмажити, змішати з борошном. В бульйон, що кипить, опустити картоплю, варити 10-15 хвилин, додавши тушковані овочі…
-
Борщ полтавський
М’ясо курки або гусака відварити до готовності. Нарізаний соломкою буряк тушкувати до напівготовності, додавши бульйон і оцет. Нарізані соломкою овочі та зелень злегка обсмажити з додаванням томатів.
-
Борщ український на свинячих реберцях
М’ясо варити протягом 1 години, посолити і додати перець Огородник™ за смаком. Натерти на тертці моркву, нарізати цибулю і обсмажити на салі, додати нарізаний перець.