Соуси
найсмачніші рецепти соусів
Соуси – смачне доповнення для Ваших страв, яке зможе розкрити нові відтінки смаку, надавши пікантних ноток улюбленим стравам. Соуси не є самостійною стравою, а вважаються приправою, яка здатна зробити смак основної страви виразнішим та яскравішим.
За допомогою соусів Ви зможете урізноманітнити м’ясні та рибні страви, страви з птиці та овочів, салати та солодкі десерти. Допоможуть Вам у цьому рецепти соусів, представлені в даному розділі сайту: соуси на м’ясному бульйоні, молочні, сметанні, солодкі соуси та інші оригінальні рецепти.
-
Бешамель
Вершкове масло розтопити на сковороді, додати муку та підсмажити. Влити гаряче молоко (попередньо до нього додати спеції), безперервно помішуючи, проварити хвилин 5-7, посолити та процідити.
-
Вершковий соус до риби
У невеликій сковороді розтоплюємо масло, додаємо борошно і засмажуємо його до золотистого відтінку. Вливаємо в густу масу холодні вершки, все добре вимішуємо, кладемо дрібно нашатковану зелень…
-
Тартар
Яйця відваріть, почистіть, відділіть жовтки від білків. Останні – розтерти з двома сирими жовтками, гірчичним порошком. Постійно збиваючи суміш, влийте тонкою цівкою оливкову олію. Дрібно наріжте солоні огірки…
-
Соус із авокодо до риби
Необхідну кількість часника очищаємо заливаємо олією, посипаємо спеціями, загортаємо у фольгу, відправляємо в духовку. Готовність визначається м’якістю. Подрібнюємо часник і зелень…
-
Часниковий соус
Необхідну кількість часника очищаємо заливаємо олією, посипаємо спеціями, загортаємо у фольгу, відправляємо в духовку. Готовність визначається м’якістю. Подрібнюємо часник і зелень…
-
Медово-гірчичний соус
Спочатку рідкий компонент з’єднується з гірчицею. Отримана маса за смаком солиться, в неї видавлюється цитрусовий сік, додається розтертий часник і мускатний горіх. Вливається олія, всі компоненти перемішуються.
-
Соус з імбиром та спеціями
Усі інгредієнти для соусу помістити до каструлі з товстим дном. Довести до кипіння. Збити все блендером й варити, час від часу помішуючи, доки соус не почне густішати. Зберігати до 6 місяців.
-
Соус до шашлику
Томатна паста викладається в каструлю, заливається водою. Після чого ставиться на маленький вогонь. Безперервно помішуючи, доводимо суміш до кипіння. Додати усі інгредієнти, окрім часнику. Варити соус…