Закуски
Смачні та оригінальні рецепти закусок
Закуски – невід’ємна частина бенкетного столу, жодне свято та застілля без них не обійдеться. Холодні страви та закуски відіграють роль збудника апетиту, тому подають їх до столу першими.
Закуски завжди будуть безпрограшним доповненням до основних страв. Вони неодмінно прикрасять Ваш стіл своїм апетитним виглядом. Тому, у цій категорії сайту зібрані рецепти різноманітних закусок на будь-який смак.
-
Камамбер під ягідним соусом
Поверхню сиру злегка надрізати, утворюючи сіточку. В надрізи помістити гілочки зелені; посипати сир майораном. Разом з дерев’яною підставкою загорнути у фольгу. Запікати сир протягом 10 хв.
-
Канапе з лососем та зеленню
До вершкового сиру додайте дрібно нарізану зелень. За допомогою формочки виріжіть красиву основу для канапе. Кожну скибочку намажте вершковим сиром, покладіть рибку та оливки.
-
Канапе з моцарелою
Помідори чері нарізати навпіл. Нанизувати на шпажки в такому порядку — половинка чері, кулька моцарели, листочок базиліка і знову половинка чері. Для заправки змішати оливкову олію, бальзамічний оцет, сіль і перець.
-
Канапе з телячим язиком
Телячий язик промийте у воді, зріжте з нього плівку і помістіть у казан або сотейник з антипригарним дном. Залийте окропом, всипте сіль, приправу і варіть приблизно 1,5 години. Насадіть на шпажку…
-
Лаваш з куркою та сиром
Дрібно наріжте куряче м’ясо, ріпчасту цибулю, додайте сіль та спеції за смаком. Готову суміш обсмажте на сковорідці до золотистого кольору. Рівномірно розподіліть начинку по лавашу, додайте перець халапеньо, присипте сиром, кінзою, зеленою цибулею.
-
Лаваш з сиром та зеленню
До сметани або майонезу додайте видавлений часник. Сир натріть на терці, а зелень подрібніть. Викладіть начинку на лаваш, загорніть у конвертики. Конверти з начинкою замочіть у яйце та смажте.
-
Салат з куркою
Куряче філе наріжте смужками. Змішайте борошно, сіль, перець і прованські трави. Обваляйте курку і смажте до готовності 4-5 хв. Змішайте сушені помідори, куряче філе та листя руколи.
-
Салат з оливками та сухариками
Куряче філе відваріть до готовності та остудіть, наріжте невеликими кубиками. Наріжте помідори та оливки. Додайте сіль, перець, приправи та олію. Перемішайте та подавайте до столу.
-
Тарталетки з червоною рибою
Дрібно нарізану зелень додати до сиру, приправити спеціями та наповнити ним тарталетки. Нарізати смужками рибу та огірки, розмістити поверх сиру. Прикрасити тарталетки зеленню та подавати до столу.
-
Фаршировані млинці
Розмішати борошно, яйця, цукор, додати сіль, поступово вливаючи молоко і стежачи, щоб не було грудочок борошна. Наприкінці додати олію. Посмажити тонкі млинці. Гриби почистити і дрібно порізати.