Сливовий джем
Інгредієнти
- сливи – 2 кг;
- цукор – 1,5 кг;
- ванілін;
- кориця;
- гвоздика, аніс (за смаком).
Процес приготування
1 крок
Сливи помити та видалити кісточки. Скласти в каструлю, засипати цукром, перемішати й поставити на середній вогонь (не забувати помішувати).
2 крок
З моменту закипання варити джем на мінімальному вогні 30 хв., часто помішуючи дерев’яною ложкою. Під час кипіння по краях утворюватиметься пінка, яку періодично слід знімати. Зняти джем з плити й залишити до повного охолодження.
3 крок
Холодні сливи перемолоти блендером просто в каструлі. Додати за бажанням паличку кориці, дрібку ваніліну й кілька бутонів гвоздики (можна покласти ще зірочку анісу). Продовжити варити джем на маленькому вогні ще 30 хв.
4 крок
Паличку кориці й бутони гвоздики дістати. Готовність перевірити капнувши краплину джему на тарілочку (якщо крапля не розтікається, джем готовий).
5 крок
Розкласти джем гарячим у стерилізовані банки, закатати й перевернути догори дном.
Сливовий джем