Мариновані помідори
Інгредієнти
- петрушка – 6 гілочок;
- кріп – 8 парасольок;
- часник – 3 зубчики;
- лавровий лист – 3 шт;
- сушена гвоздика – 3 бутона;
- перець – 9 горошин;
- помідори – 1-2 кг;
- вода – 1.5 л;
- сіль – 2.5 ст. л;
- цукор – 100 г;
- оцет 9% – 1.5 ст. л.
Процес приготування
1 крок
Викладаємо на дно банки 3 гілочки петрушки, 4 парасольки кропу і половину часнику, нарізаного пластинами. Додаємо лавровий лист, гвоздику і перець.
2 крок
Зверху викладаємо помідори і висипаємо ту кількість зелені, що залишилась. Вливаємо в банку окріп, накриваємо кришкою і залишаємо на 15 хвилин.
3 крок
Зливаємо рідину з банки в каструлю, додаємо сіль, цукор, оцет і перемішуємо. Доводимо до кипіння і варимо декілька хвилин. Потім вливаємо рідину в банку і консервуємо.
Мариновані помідори