Капуста білокачанна квашена
Інгредієнти
- 10 кг капусти;
- 250 г моркви;
- 200-250 г солі;
- 1 ч. л. духмяного перцю ОгородникТМ;
- лавровий лист ОгородникТМ;
- 1 ч. л. кмину.
Процес приготування
1 крок
Капусту очистити від зовнішніх листків, промити, промокнути паперовим рушником, розрізати повздовж і тонко нашаткувати. Додати сіль, натерту на великій тертці моркву, лавровий лист та перець Огородник™, добре перемішати, викласти у посуд та утрамбувати до появи соку. (Краще викладати капусту порціями).
2 крок
Після чого накрити капусту чистою тканиною, зверху поставити дерев’яний круг (можна тарілку) та гніт (прес). Сік, що утворюється, повинен покривати капусту. У кімнаті її можна тримати 1-2 дні, а потім бажано винести у прохолодне місце. Найоптимальніша температура для бродіння – 16-18 градусів.
3 крок
Через 2-3 тижні капуста буде готова. Якщо на поверхні з’являється цвіль, її необхідно обережно зняти. Гніт, кришку і тканину потрібно періодично промивати гарячою підсоленою водою. Зберігати капусту при 0-2 градусах. Капусту можна квасити з кмином, яблуками, солодким перцем. Особливо смачна капуста, квашена з морквою та пастернаком (подрібненим так, як і морква).
Капуста білокачанна квашена