Огірки малосольні


Підготовка
30 хвилин
Готувати
4-6 годин
5-6 порцій

Інгредієнти

  • огірки – 1 кг;
  • сіль – 2 ст. л.;
  • цукор – 1 ч. л.;
  • парасольки кропу – 4-6 шт.;
  • листя хрону – 1-2 шт.;
  • листя смородини або вишні – за бажанням;
  • лавровий лист – 2-3 шт.;
  • чорний перець горошком – 8 шт.;
  • часник – 3 зубчики;
  • перець гострий червоний Огородник™;
  • вода – 1 л.

Процес приготування

1 крок

Замочити огірки в холодній воді приблизно на 4 години. Потім обрізати трохи по обидва боки. Якщо огірки великі, розрізати їх навпіл.

2 крок

Закип’ятити воду. Розчинити сіль і цукор. Охолодити до кімнатної температури.

3 крок

На дно великої каструлі покласти зелень (частину кропу), додати перець і очищений часник (якщо він молодий, то покласти разом зі стеблом). Викласти огірки, зверху покласти решту парасольок кропу. Залити охолодженим розсолом.

4 крок

Придавити зверху кришкою або тарілкою й залишити на добу на кухні. Малосольні огірки будуть готові до вживання через добу.

Купити приправи для цієї страви


Залишити коментар