Огірки малосольні
Інгредієнти
- огірки – 1 кг;
- сіль – 2 ст. л.;
- цукор – 1 ч. л.;
- парасольки кропу – 4-6 шт.;
- листя хрону – 1-2 шт.;
- листя смородини або вишні – за бажанням;
- лавровий лист – 2-3 шт.;
- чорний перець горошком – 8 шт.;
- часник – 3 зубчики;
- перець гострий червоний Огородник™;
- вода – 1 л.
Процес приготування
1 крок
Замочити огірки в холодній воді приблизно на 4 години. Потім обрізати трохи по обидва боки. Якщо огірки великі, розрізати їх навпіл.
2 крок
Закип’ятити воду. Розчинити сіль і цукор. Охолодити до кімнатної температури.
3 крок
На дно великої каструлі покласти зелень (частину кропу), додати перець і очищений часник (якщо він молодий, то покласти разом зі стеблом). Викласти огірки, зверху покласти решту парасольок кропу. Залити охолодженим розсолом.
4 крок
Придавити зверху кришкою або тарілкою й залишити на добу на кухні. Малосольні огірки будуть готові до вживання через добу.
Огірки малосольні