Капуста червонокачанна
Інгредієнти
- 10 кг капусти;
- 250 г солі;
- чорний перець горошком ОгородникТМ;
- яблука;
- незрілий виноград.
Процес приготування
1 крок
Із щільних цілих качанів капусти видалити верхні листки. Капусту розрізати та тонко нашаткувати, трохи перетерти з сіллю та викласти у глиняний горщик, банку або невелику бочку шар за шаром, ретельно трамбуючи руками або дерев’яним товкачем, поки зверху не виступить сік.
2 крок
Між шарами капусти викласти перець, шматочки яблук, недостиглі ягоди винограду. На дно посуду і поверх капусти викласти вимите виноградне листя, покрити її чистою тканиною та поставити дерев’яний круг або тарілку та прес.
3 крок
Сік повинен покривати капусту. Якщо його недостатньо, влити трохи солоної води. Кілька днів капусту тримати у теплі, а потім винести у прохолодне місце. Через 6 тижнів вона буде готова.
Капуста червонокачанна