Камамбер під ягідним соусом
Інгредієнти
- сир камамбер – 250 г;
- майоран;
- зелень;
- 1-2 ст.л. журавлинного конфітюру.
- рослинна олія;
Журавлинний конфітюр:
- 250 г журавлини;
- 250 г цукру;
- 1/4 ч.л. кориці;
- 1/4 ч.л. гвоздики;
- сік і цедра 1 апельсина;
- 3-3 ст. л. вина.
Процес приготування
1 крок
Поверхню сиру злегка надрізати, утворюючи сіточку. В надрізи помістити гілочки зелені; посипати сир майораном. Разом з дерев’яною підставкою загорнути у фольгу.
2 крок
Духовку розігріти до 180 °C, помістити сир та запікати протягом 10 хв. Для приготування конфітюру потрібно: з апельсина зняти цедру, вижати сік. Разом з приправами та цукром довести до кипіння в невеличкій каструльці. Додати промиту журавлину та вино, готувати на повільному вогні 30-40 хв, постійно помішуючи, до бажаної консистенції.
3 крок
Гярячий сир падавати з конфітюром, шматочками багету та червоним вином.
Камамбер під ягідним соусом