Сметанно-шоколадний торт
Інгредієнти
Для бісквітного тіста:
- 4 яйця;
- цукор;
- 2 ст. л. борошна;
- 2 ст. л. крохмалю;
- цедра лимона;
Для пісочного тіста:
- 500 г борошна;
- 300 г вершкового масла;
- 100 г цукру;
- 4 жовтки;
- сік одного лимона;
- 1 ст. л. какао;
Для сметанного крему:
- 500 г сметани;
- 200 г цукрової пудри;
- 200 г очищених грецьких горіхів;
- ванілін;
Для шоколадного крему:
- 300 г вершкового масла;
- 200 г цукрової пудри;
- 2 жовтки;
- 50 г шоколаду;
- 1 ст. л. коньяку;
- ванілін;
Для оформлення:
- 5-6 грецьких горіхів;
- 50 г шоколаду;
- вишні з варення.
Процес приготування
1 крок
Приготувати бісквітне тісто з додаванням лимонної цедри. Випікати його у формі при температурі 200 градусів протягом 30 хвилин.
2 крок
Приготувати пісочне тісто з додаванням лимонного соку, розділити його на три частини і в одну додати какао. Розкачати коржі та проколоти їх виделкою. Випікати при температурі 210 градусів протягом 20 хвилин, охолодити, зняти з деко.
3 крок
Приготувати сметанний крем з додаванням ваніліну та подрібнених грецьких горіхів. Для шоколадного крему масло збити з цукровою пудрою, змішати з розігрітим шоколадом, жовтками, ваніліном та коньяком.
4 крок
Бісквіт змочити солодким чаєм з молоком, змастити шоколадним кремом, зверху покласти світлий пісочний корж, змастити сметанним кремом, на нього – пісочний корж з какао, змастити сметанним кремом, зверху – ще один і знову змастити кремом.
5 крок
Верх та боки торта змастити залишками шоколадного крему, посипати тертим шоколадом, прикрасити половинками горіха, вишнями з варення (вмокнути їх у цукор).
Сметанно-шоколадний торт