Сметанно-шоколадний торт


Підготовка
50 хвилин
Готувати
90 хвилин
12 порцій

Інгредієнти

Для бісквітного тіста:

  • 4 яйця;
  • цукор;
  • 2 ст. л. борошна;
  • 2 ст. л. крохмалю;
  • цедра лимона;

Для пісочного тіста:

  • 500 г борошна;
  • 300 г вершкового масла;
  • 100 г цукру;
  • 4 жовтки;
  • сік одного лимона;
  • 1 ст. л. какао;

Для сметанного крему:

  • 500 г сметани;
  • 200 г цукрової пудри;
  • 200 г очищених грецьких горіхів;
  • ванілін;

Для шоколадного крему:

  • 300 г вершкового масла;
  • 200 г цукрової пудри;
  • 2 жовтки;
  • 50 г шоколаду;
  • 1 ст. л. коньяку;
  • ванілін;

Для оформлення:

  • 5-6 грецьких горіхів;
  • 50 г шоколаду;
  • вишні з варення.

Процес приготування

1 крок

Приготувати бісквітне тісто з додаванням лимонної цедри. Випікати його у формі при температурі 200 градусів протягом 30 хвилин.

2 крок

Приготувати пісочне тісто з додаванням лимонного соку, розділити його на три частини і в одну додати какао. Розкачати коржі та проколоти їх виделкою. Випікати при температурі 210 градусів протягом 20 хвилин, охолодити, зняти з деко.

3 крок

Приготувати сметанний крем з додаванням ваніліну та подрібнених грецьких горіхів. Для шоколадного крему масло збити з цукровою пудрою, змішати з розігрітим шоколадом, жовтками, ваніліном та коньяком.

4 крок

Бісквіт змочити солодким чаєм з молоком, змастити шоколадним кремом, зверху покласти світлий пісочний корж, змастити сметанним кремом, на нього – пісочний корж з какао, змастити сметанним кремом, зверху – ще один і знову змастити кремом.

5 крок

Верх та боки торта змастити залишками шоколадного крему, посипати тертим шоколадом, прикрасити половинками горіха, вишнями з варення (вмокнути їх у цукор).

Купити приправи для цієї страви


wwww

Залишити коментар