Часниковий соус
Інгредієнти
- сметана – 0,25 склянки;
- естрагон свіжий – 1 ч. л.;
- шавлія;
- базилік – 1 ч. л.
- часник – 4 великих зубчика;
- цибуля зелена;
- спеції за смаком;
- сушений часник Огородник™;
- лимонний сік.
Процес приготування
1 крок
Необхідну кількість часника очищаємо заливаємо олією, посипаємо спеціями,
потім загортаємо у фольгу, відправляємо в духовку хвилин на 20, зробивши температуру близько 200 градусів. Готовність визначається м’якістю.
2 крок
За допомогою блендера подрібнюємо часник, зелень. Перш ніж збивати, в блендері, додаємо сік лимона і за бажанням трохи цедри.
3 крок
Подрібнену суміш з’єднайте зі сметаною, а потім крізь сито перетріть отриману масу. Додаємо в неї спеції, сушений часник тощо.
4 крок
Окрім м’яса і супів, такий соус можна подавати до рибних страв, морепродуктів. Він стане відмінною заправкою для будь-якого салату.
Часниковий соус