Борщ полтавський
Інгредієнти
- 600 г курки або гусака;
- 400 г капусти;
- 500 г картоплі;
- 300 г буряка;
- 50 г сала;
- 40 г вершкового масла;
- 100 г томатів;
- 100 г сметани;
- 1 корінь петрушки;
- 1 морква;
- 1 цибулина;
- зелень петрушки, кропу;
- приправа «До борщу» ОгородникТМ;
- сіль, перець.
Процес приготування
1 крок
М’ясо курки або гусака відварити до готовності. Нарізаний соломкою буряк тушкувати до напівготовності, додавши бульйон і оцет. Нарізані соломкою моркву, корінь петрушки і цибулю злегка обсмажити з додаванням томатів.
2 крок
У проціджений киплячий бульйон, покласти нарізану картоплю і капусту, варити – 10-15 хвилин, а потім додати овочі, товчене з зеленню кропу сало, приправу «До борщу» Огородник™ і варити до готовності, дати настоятися 15-20 хвилин.
3 крок
Окремо приготувати галушки. Для цього в киплячу воду всипати половину підсушеного борошна, добре розмішати, зняти з вогню. В охолоджену масу додати іншу частину борошна, яйце, посолити і ретельно перемішати. Тісто беруть ложкою і опускають в окріп.
4 крок
У тарілку з борщем покласти галушки, м’ясо, сметану і зелень та подавати до столу.
Борщ полтавський