Яблучний сидр
Інгредієнти
- 1 л яблучного соку ( свіжовичавленого);
- 2 палички кориці;
- 1/2 апельсина;
- 1 яблуко;
- 1/4 лимона;
- 6 бутонів гвоздики;
- 6 зерняток запашного перцю;
- 2 коробочки кардамону;
- 1 зірочка анісу;
- вода.
Процес приготування
1 крок
У апельсин увіткнути бутони гвоздики, відкласти.
2 крок
Всі спеції скласти в каструлю з товстими стінками і обсмажити на середньому вогні 1 хв. Додати воду так, щоб вона закривала дно каструлі, і довести до кипіння.
3 крок
Залити прянощі яблучним соком, додати апельсин з бутонами гвоздики, лимон, нарізаний кружками, і яблуко. Варити на середньому вогні до дуже гарячого стану, але ні в якому разі не доводити до кипіння!
4 крок
Накрити сидр кришкою і дати настоятися протягом 10-15 хвилин. За допомогою вилки притиснути апельсин і лимонні дольки на дно каструлі, необхідно вичавити з фруктів залишки соку.
5 крок
Подавати сидр гарячим у високих жароміцних келихах.
Яблучний сидр