Узвар
Інгредієнти
- суміш сухофруктів “Карпатський узвар” – 300 г;
- вода – 2 л;
- 7-8 ст. л. меду;
- мак – 1 ст. л.;
- гвоздика – 3 бутони.
Процес приготування
1 крок
Сушені фрукти та ягоди або їх готовий набір викладіть у друшляк та ретельно промийте під проточною водою
2 крок
Після цього викладіть у велику каструлю та залийте 3 л води. Варіть на маленькому вогні протягом 30 хвилин під кришкою, аби смак вийшов більш насиченим.
3 крок
Вимкніть вогонь і додайте 3 бутони гвоздики і 1 ст. л. маку, добре перемішайте та залиште узвар вистигати.
4 крок
Коли узвар трохи охолоне та стане теплим, додайте мед. Перемішайте, доки він не розчиниться.
Узвар