Морські гребінці з фенхелем і авокадо
Інгредієнти
- гранатова патока – 2 ст. л;
- мелений імбир – 1/2 ч. л.;
- фенхель – 1/2 ч. л.;
- сіль, перець – за смаком;
- рослинна олія – 1 ст. л.;
- гребінці – 16 шт.;
- руккола – 1 пучечок;
- петрушка – 1 склянка;
- зелена цибуля – 2 ст. л.;
- авокадо – 1 шт.
Процес приготування
1 крок
У великій мисці змішати до однорідної маси гранатову патоку, оливкову олію, мелений імбир і фенхель, приправити сіллю і перцем.
2 крок
У сковороді розігріти олію. Приправити гребінці сіллю і перцем. Додати стільки гребінців, щоб вони помістилися на відстані 1 см один від одного, і смажити до золотистого кольору, від 2 до 3 хвилин. Додати решту гребінців і смажити від 1 до 2 хв.
3 крок
Приготувати соус: додати фенхель, рукколу, листя петрушки і зелену цибулю, добре перемішати. Додати нарізані шматочки авокадо і перемішати ще раз.
4 крок
При подачі на центр тарілки викласти салат, на верх – гребінці. При бажанні прикрасити зернами граната.
Морські гребінці з фенхелем і авокадо