Тірамісу класичний
Інгредієнти
- яйця – 4 шт.;
- цукор – 100 г;
- сир Маскарпоне – 500 г;
- печиво Савоярді – 1 упаковка;
- кава – 400 мл;
- солодке вино – 2-3 ст. л.;
- какао.
Процес приготування
1 крок
За годину-півтора до приготування, необхідно заварити каву.
2 крок
Відокремити жовтки від білків. Збити жовтки, додати цукор і добре перемішати.
3 крок
У збиті з цукром жовтки додати Маскарпоне (частинами) і добре перемішати, щоб не було грудок. Збити міксером білки з щіпкою солі до стійких піків.
4 крок
Ввести білки частинами в крем і акуратно перемішати. Каву налити в глибоку тарілку і додати вино.
5 крок
Взяти форму. Вмочити печиво Савоярді і скласти їх у формі, в ряд (печиво потрібно дуже швидко опустити в кави наполовину і відразу ж дістати). Зверху на печиво викласти частину крему і розмазати по всій поверхні.
6 крок
Після зробити другий рівень з печива. Залежно від розміру форми, може бути 2 або 3 шари печива. Кремом покрити останній шар печива та присипати какао-порошком. Поставити Тірамісу в холодильник охолоджуватися.
Тірамісу класичний