Торт-пиріг “Пані Валевська”
Інгредієнти
Для бісквітного коржа:
- 250 г борошна;
- 1 ч. л. розпушувача;
- 50 г цукру;
- 200 г вершкового масла (з холодильника);
- 3 жовтка;
- 225 г ягід (або варення);
- 60 г мигдалю (пелюстки).
Для крему:
- 1 ст. л. борошна;
- 1 ст. л. крохмалю;
- 250 мл молока;
- 50 г цукру;
- 1 жовток;
- 1 пакет ванільного цукру;
- 100 г вершкового масла (кімнатної температури).
Меренга:
- 4 білка з яєць;
- 125 г цукрової пудри.
Процес приготування
1 крок
У глибоку миску насипте 250 г борошна, додайте 200 г вершкового масла кімнатної температури і перетріть усе в крихту. Додайте розпушувач, цукор, жовтки та замісіть м’яке тісто.
2 крок
Тісто розкачайте в тонкий пласт та розподіліть по всій поверхні форми, застеленої пергаментом. Заморожені ягоди викладіть поверх тіста.
3 крок
У глибокій ємності змішайте 4 білка, 125 г цукрової пудри та збивайте міксером до утворення пишної білкової маси. Розподіліть її на поверхні коржа, посипте мигдалем та запікайте ще близько 40 хвилин. Якщо білки почнуть пригоряти – накрийте їх листом фольги.
4 крок
Для крему змішайте молоко, цукор, ванільний цукор, крохмаль, жовток і борошно. Поставте все це на невеликий вогонь і варіть до загустіння, постійно помішуючи. В глибокій ємності збийте міксером 100 г масла, поступово вливаючи попередньо приготовану охололу суміш.
5 крок
Готовий корж вийміть з духовки, розріжте на 2 частини, змастіть кремом та відправте в холодильник на кілька годин для просочування. Смачного!
Торт-пиріг “Пані Валевська”