Еклери
Інгредієнти
Для тіста:
- 150 г пшеничного борошна;
- 100 г маргарину або вершкового масла;
- 4-5 яєць;
- 250 мл води;
- 10 г цукру;
- 5 г солі.
Для крему:
- 180-200 г вершкового масла;
- 9-10 ст. л. згущеного молока.
Процес приготування
1 крок
Нарізати масло (можна замінити на маргарин) кубиками і залишити при кімнатній температурі для часткового розтоплення. У каструлю налити воду і підігріти її.
2 крок
Покласти кубики масла у воду і гріти допоки масло не розтане. Прибрати з вогню, додати цукру та солі. Розмішати до повного розчинення.
3 крок
Вмішати лопаткою борошно до повної однорідності. Поставити каструлю на мінімальний вогонь, при цьому постійно помішуючи 2-3 хв. Слідкувати, щоб низ тіста не підгорів.
4 крок
Знову прибрати з вогню і дати тісту охолонути. Вбити по черзі яйця та відразу перемішати.
5 крок
Перекласти тісто в кондитерський мішок і видавити вироби потрібної форми. Якщо немає мішка, можна викласти тісто ложкою. Тістечка печуться 10-15 хв. при температурі 200° залежно від розміру.
6 крок
Для смачного і ситного масляного крему збийте згущене молоко із маслом відповідно до кількості, приготовлених еклерів.
Еклери