Буайбес Середземноморський
Інгредієнти
- рибний бульйон – 1,6-1,8 л;
- філе білої риби – 1,3 кг;
- королівські креветки – 8-10 шт.;
- гребінці – 6-8 шт.;
- біле сухе вино – 300 мл;
- помідори шматочками у власному соку – 300 г;
- цибуля-порей – 1 стебло;
- фенхель – 1 ч. л.
- цибуля ріпчаста – 2 шт.;
- морква – 1 шт.;
- лимон – 1 шт.;
- гвоздика – дрібка;
- лавровий лист – 1 шт.;
- оливкова олія;
- чорний перець горошком;
- духмяний перець горошком;
- морська сіль Огородник – за смаком.
Для грінок:
- багет – 6 шматочків;
- часник – 2-3 зубчика;
- листя кінзи;
- вершкове масло.
Процес приготування
1 крок
Селеру, моркву та цибулю наріжте дрібними кубиками, залийте овочевим бульйоном і варіть 20 хв.
2 крок
Перець горошком потовчіть у ступці, разом з помідорами, гвоздикою і лавровим листом додайте до бульйону і варіть ще 10 хв. Бульйон процідіть через дрібне сито.
3 крок
Наріжте цибулю-порей півкільцями, додайте фенхель і обсмажте на сковорідці. Так само обсмажте всі інші овочі, додаючи їх до бульйону. Влийте вино і доведіть всю суміш до кипіння.
4 крок
Поступово додавайте нарізану рибу, креветки, гребінці. Суміш ще раз доведіть до кипіння.
5 крок
Для грінок підігрійте вершкове масло на сковорідці, обсмажте шматки багету з обох сторін. Промокніть паперовими рушничками від залишків масла. Часник і кінзу розтовчіть до однорідної маси. Змастіть грінки цією сумішшю.
Буайбес Середземноморський