Устриці під соусом
Інгредієнти
- устриці – 24 шт.;
- сир твердий – 100 г;
- вершкове масло – 30 г;
- молоко – 1,5 ст.;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- мускатний горіх мелений – дрібка;
- лавровий лист;
- приправа «Середземноморська» – за смаком;
- сіль, перець – за смаком.
Процес приготування
1 крок
Розкрити всі устриці, витягти з панцира, промити. Устричний сік злити через сито в каструлю або сотейник.
2 крок
Нарізати цибулю кубиками й обсмажити на вершковому маслі. Додати борошно, перемішати. Через 3 хв. влити молоко і перемішувати соус до повного загустіння. Додати до нього мускатний горіх, лавровий лист і потримати на вогні ще 5 хв. Готовий соус процідити.
3 крок
Устричний сік розбавити водою і закип’ятити. Покласти до нього устриці і проварити 30 с. Устриці викласти назад в панцир. Устричний сік змішати із соусом, додаючи до нього сіль, перець, спеції за смаком.
4 крок
Устриці полити готовим соусом, посипати тертим сиром і помістити в духовку для запікання на 3 хв., поки сир не розплавиться.
Устриці під соусом