Устриці під соусом


Підготовка
15 хвилин
Готувати
10 хвилин
3 порції

Інгредієнти

  • устриці – 24 шт.;
  • сир твердий – 100 г;
  • вершкове масло – 30 г;
  • молоко – 1,5 ст.;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • мускатний горіх мелений – дрібка;
  • лавровий лист;
  • приправа «Середземноморська» – за смаком;
  • сіль, перець – за смаком.

Процес приготування

1 крок

Розкрити всі устриці, витягти з панцира, промити. Устричний сік злити через сито в каструлю або сотейник.

2 крок

Нарізати цибулю кубиками й обсмажити на вершковому маслі. Додати борошно, перемішати. Через 3 хв. влити молоко і перемішувати соус до повного загустіння. Додати до нього мускатний горіх, лавровий лист і потримати на вогні ще 5 хв. Готовий соус процідити.

3 крок

Устричний сік розбавити водою і закип’ятити. Покласти до нього устриці і проварити 30 с. Устриці викласти назад в панцир. Устричний сік змішати із соусом, додаючи до нього сіль, перець, спеції за смаком.

4 крок

Устриці полити готовим соусом, посипати тертим сиром і помістити в духовку для запікання на 3 хв., поки сир не розплавиться.

Купити приправи для цієї страви


Залишити коментар