Кальмари в аерогрилі
Інгредієнти
- кальмари – 6 шт.;
- оливкова олія – 20 мл;
- орегано – 0,5 ч. л.;
- кмин – 0,5 ч.л.;
- біле сухе вино – 50 мл;
- суміш перців Огородник – за смаком;
- мед – 1 ст. л.;
- паприка гостра червона мелена – 1 ст. л.;
- зелень – 1 пучок.
Процес приготування
1 крок
Очистіть та промийте кальмари, наріжте спочатку кільцями, а потім – смужками.
2 крок
В окремій мисці змішайте всі інші інгредієнти: оливкову олію, орегано, кмин, біле вино, сіль, перець, паприку, мед. Маринуйте смужки кальмарів у цьому соусі протягом 1 год.
3 крок
Смужки кальмара нанизуйте на шпажки, попередньо змащені олією. Запікайте 4-6 хв. при температурі 205°. При цьому миску із маринадом варто поставити внизу. Подавайте страву посипану зеленню та политу залишками маринаду.
Кальмари в аерогрилі